Arkansas Canoe Club


26th Annual Arkansas Canoe Club Rendezvous                        

October 4-6th, 2019

2115 Tanner St, Malvern, AR (previously ORBI Rentals)

Sanctioned by the American Canoe Association


This weekend long event is held every fall, organized and executed by volunteer efforts of Arkansas Canoe Club members for the greater Arkansas boating community. We invite you to participate in any part of a weekend of fun and learning. You do not have to be a member to participate, though who wouldn’t want to join this group of diverse and kooky band of champions of recreation, conservation and education of the paddling sports in Arkansas?
Pre-registration is encouraged, though not required, to make entrance to the event easy and quick. Your registration confirmation email will contain a link to sign up for mini clinics that interest you. There is no additional charge to participate in clinics. Some clinics have a cap on the number of participants, some are land based, others will take place on the water, please take note of any gear requirements. Also note times and durations of clinics, and do not sign up for overlapping commitments.


Where to Sleep

Primitive On-Site Camping: ORBI Rentals property is private and ours for the weekend. Set up your camp anywhere within the property bounds. The further away from the pavilion area, the quieter, generally. There is room to spread out and drive your car to your preferred site. There is no electricity available for campsites. Port-a-lets and 2 indoor bathrooms will be available for the weekend. THERE IS ONLY ONE SHOWER ON SITE. Plan accordingly. Please no RVs or large campers at this site.

Not-So-Primitive Camping: Lake Catherine State Park, 30 minutes away has reservable sites with full hook-ups.
Not Camping: This venue is very near the bustling town of Malvern, and several hotel options are within 5 minutes of the festivities.
Meals:  The River Valley Chapter will serve breakfast both Saturday and Sunday mornings starting at 7am. Meal cost is $5 per person with all proceeds going to the Pine Creek Gauge Fund.  Saturday evening, Delta Biscuit Company will set up their food truck and have several dinner options for purchase.



Cost
$10 per day for each adult covers the cost of the weekend including clinics and events. No cost for minors with signed waiver. Any current member of the American Canoe Association (ACA) will receive a $5 rebate per day. Must show current American Canoe Association membership card at gate to receive rebate.

Other Stuff to Know

We want you to stay at Rendezvous all weekend, but if that's not in the cards there's plenty of fun to be had on Saturday. Adult beverages are welcome. Rude behavior is not. Well behaved four legged family members are welcome too. Please observe all park regulations which essentially amount to not being a jerk. 


Schedule of Events

Friday October 4th:

Special Release: 3pm-7pm

2pm: Gates Open

5pm-8pm: Surfing at the ledge

6pm: Silent Auction opens for bidding

7pm: Community Bonfire- S’mores

*Ouachita Outdoor Outfitters is keeping their Hot Springs store open late for us, stop by for any last minute gear needs.  


Saturday October 5th:

Special Release: 9am-6pm

7-9am: Pancake Breakfast Fundraiser for the Pine Creek Gauge 

8am: 

  • Silent Auction opens

  • Cardboard Canoe Race registration, supplies available to team

9am:

  • CLINIC: 2 hr-Mechanical Advantage, Anchors, and Knots 

  • CLINIC: 1 hr- Dress for Success on the River

  • CLINIC: 2 hr- Introduction to Stand Up Paddling

11am: 

  • CLINIC: 1hr- Canoeing with Kids

  • CLININC: 1-hr- Rolling Clinic 1

12pm:

  • CLINIC: 2 hr- Swiftwater Rescue Swimming, Wading, and Rope Throwing

  • CLINIC: 3hr- Beginner Downriver Kayaking

  • CLINIC: 3hr- Youth Downriver Kayaking

1pm:

  • CLINIC: 1.5 hr- Rolling Clinic 2

  • CLINIC: 1 Hr - Canoe Roll clinic

2pm:

  • CLINIC: 2hr- Introduction to Playboating


3pm: 

  • CLINIC: 1hr- Kayak and Canoe Recovery

4pm:

6pm: 

  • Cardboard Canoe Race

7pm: 

  • Silent Auction Closes

  • Arkansas Canoe Club History Roundtable at the Pavilion


Sunday October 6th:

Special Release 9am-3pm

7am-9am: French Toast Breakfast Fundraiser for the Pine Creek Gauge

9am:

  • CLINIC: 1hr- Arkansas Stream Hydrology 101

  • CLINIC: 1hr- Teaching the Roll for Instructors

10am: 

  • CLINIC: 2hr- GPS Use for Paddlers

  • CLINIC: 1hr- Traveling for Whitewater

12pm: Camp Clean Up

5pm: Gates close

Questions? Centralchapter@arkansascanoeclub.com

Upcoming events

Powered by Wild Apricot Membership Software